Известие

Collapse
No announcement yet.

помагайте,проблем със скоростите!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• помагайте,проблем със скоростите!!

здравейте колеги , от няколко дена скоростите започнаха лека полека да здават багажа, или по точно - трудно изключват,това е така и при загасен двигател, за включването няма проблеми-похъркват си леко,маслото не съм го гледал,днес ще го проверя.. та това е ,очаквам съвети
    предварително благодаря
    Alfa GTV 1.8 TS
    Alfa 33 1,4 feeling 94г.
    Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Това еднакво ли е при запален и при изгасен мотор? Щото ако при изгасен мотор няма проблеми, може и в съединителя да е проблема.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

колеги, мисля че се справих с проблема -в маслото е проблема, не го бях поглеждал , та източих го -имаше доста,около 2 литра , но явно е било за смяна ,аз я карам около 60000км. та като го смених и си тръгнах нещата доста се подобриха ,предполагам че като покарам ден два, няма да има проблеми с заяждане при изключване...
      Alfa GTV 1.8 TS
      Alfa 33 1,4 feeling 94г.

Comment

Първоначално публикувано от hammar Покажи съобщение
        колеги, мисля че се справих с проблема -в маслото е проблема, не го бях поглеждал , та източих го -имаше доста,около 2 литра , но явно е било за смяна ,аз я карам около 60000км. та като го смених и си тръгнах нещата доста се подобриха ,предполагам че като покарам ден два, няма да има проблеми с заяждане при изключване...

А по принцип ск. кутии на боксерите реално трябва да съберат между 2.7л. и 2.8л. масло. Ако си налял 2.0л. прясно масло, то направи всичко възможно да налееш още 700 грама масло. Иначе въртящите се елементи в скоростите няма да се мажат достатъчно добре, а отделно голямото количество масло в тези кутии служи и за оптимално охлаждане.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
          А по принцип ск. кутии на боксерите реално трябва да съберат между 2.7л. и 2.8л. масло. Ако си налял 2.0л. прясно масло, то направи всичко възможно да налееш още 700 грама масло. Иначе въртящите се елементи в скоростите няма да се мажат достатъчно добре, а отделно голямото количество масло в тези кутии служи и за оптимално охлаждане.
          Благодаря колега, реално налях 2,4 литра и започна да прелива от пробката , но ще опитам на наклон да я развия и да долея колкото събере.
          Alfa GTV 1.8 TS
          Alfa 33 1,4 feeling 94г.

Comment

Първоначално публикувано от hammar Покажи съобщение
            Благодаря колега, реално налях 2,4 литра и започна да прелива от пробката , но ще опитам на наклон да я развия и да долея колкото събере.

В такъв случай си ОК, може другите 300гр просто да не са изтекли, ако например маслото е било студено и съответно по-гъсто. Но и повече масло да влезе в кутията също не е проблем. Отзад кутията има отдушник и ако и е в повече маслото, сама ще си го изхвърли.

Comment

Working...
            X